jo men visst serrö

Att sätta upp skyltar som varnar för gamla vore något, förvirrade personer som skulle kunna ta rullatorn och ramma ens fordon när man passerar demensboendet, äldreboendet eller för all del även de privata bostäder som faktiskt rymmer majoriteten av de som lider av Alzheimers.

Utformningen av skylten bör vara en kutryggig tant med rullator för att på bästa sätt pränta in faran hos de fartgalningar som annars skulle kunna orsaka skador utanför de äldres boendeformer.
Jag har ju inte körkort själv, men åker ju gärna med andra och har faktiskt inte råkat ut för situationen att en desorienterad tant eller gubbe har ragglat ut i vägen.
Ett större problem är ju annars att dessa personer ibland kör bil, på ett icke alltför trafiksäkert sätt.
Här behöver det ju inte vara påverkan av demens eller något liknande som gör trafikfaran uppenbar, det räcker ju med att dom är gamla...
Fär varenda gång man åker bil(speciellt söndagar) så svär man inombords flera gånger över tanter och gubbar framför ratten som dödar trafikrytmen genom att köra 60 på 90-väg, och som försöker ta sej ut på motorvägen i 40blås eller som bara kör uselt utan något som helst samspel med övriga trafikanter.
Därför borde de äldre även förbjudas att änvända motorvägar, trafikleder eller andra vägar med tillåten hastighet från 90km/h och uppåt...
Dessutom kan man med fördel utrusta gamlingarnas bilar med en gul "saftblandare" och en blinkande skylt med texten "Varning för gamling" för att varna oss andra för den förestående faran.



Och när blir man (för?) gammal på vägen? Någonstans runt pensionsåldern i mina ögon, i vissa fall 5-10 år tidigare (!!!!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0